HOME             ABOUT             LOOKS             EVENTS             INTERVIEWS

Tuesday, August 10, 2010

Pár slov alebo Wild animal!

Už dlhšie som sa mala chuť rozpísať, ale rozhodla som sa, že ešte počkám. Teraz však nastal ten správny čas!

Ako začať? Hádam by som sa vám mohla konečne i predstaviť, v podstate nič o mne neviete. Tak fajn. Mám 17 rokov a volám sa Maja. Žijem na dedine s cca 500 obyvateľmi, kde sú životným štýlom klebety, klebety a ešte raz klebety! Svoj život však milujem a som vďačná za tú šancu, ktorú som od Boha dostala. Mohla som sa narodiť. Áno, verím v Boha a nehanbím sa zato! Nie som však konzervatívna, skôr naopak. Demokracia a liberalita sa stali mojim životným princípom. Riadim sa heslom ŽI A NECHAJ ŽIŤ! Preto nechápem ľudí, ktorí odcudzujú iných na základe sexuálnej orientácie, rasovej príslušnosti, sociálnej vrstvy, náboženstva či nebodaj výzoru. Že vám moje riadky nejdú dohromady? Nemôžem zato. Som aká som a som to ja! :) 
Milujem hudbu! "Fičím" si na poriadnej, hlavne (staršej) rockovej hudbe, ale rada si zatancujem na dobrý house. Ak by ste ma pozvali do kaviarne, minerálkou alebo mojitom by ste nič nepokazili. Všeobecne sa však nerada nechávam pozývať, pretože som (možno až príliš) hrdá, čo mi neraz spôsobilo problémy. Hrdá v tom zmysle, že by som nedokázala byť vydržiavaná "ženička" a takisto sa ma dotkne, ak niekto povie čo i len krivého slova na mojich najbližších či už v rodine alebo medzi kamarátmi. Za svojimi si stojím! :)
Knihy, film, blog, šport, písanie, relax sú len malým odvarom toho, čo mám naozaj rada. Pripojím k tomu sen o NYC a to, že by som sa chcela živiť písaním. To by o mne hádam aj stačilo. :)
Týmto riadkom som sa úspešne vyhýbala päť mesiacov. Tvorím v "anonymite" kvôli zachovaniu súkromia. 

Pripájam moju hru s legínami... :)

Keď som ostrejšia alebo po akcii nasleduje reakcia... 


Milujem kritiku, či už pozitívnu alebo negatívnu. Je to niečo, čo ma posúva vpred, upozorňuje ma na moje nedostatky či chyby, ktorých sa dopúšťam. Za vyjadrenie názoru som preto vďačná!  Avšak, kritika  musí byť aj opodstatnená! Aspoň u mňa. Preto nechápem, keď:

  • sa poniektorí rozčuľujú nad tým, prečo práve ich neoslovil žiadny časopis či internetový portál (tentokrát narážam na českú blogovú komunitu, pretože na Slovensku tento "trend" ešte nie je naplno rozbehnutý a podotýkam, že myslím naozaj len niektorých, ktorí mali na tento výber na svojom blogu oficiálne v článkoch na môj vkus dosť ostré poznámky). Podľa mňa vybrali naozaj skvelých ľudí, ktorí móde chápu, sú originálni a čo je hlavné, ľudia ich čítajú! 
  • takisto som nepochopila narážke jednej dievčiny na to, že do Showroomu ( v ČR) pozývajú stále len Sandru, Adél a Terunu. Ja neviem, asi závisť?! Toto dievča musím však sklamať. Príspevky z HM Showroomu som videla i na iných blogoch, nie je to o tom, že oni sú "preslávené" a na ostatných sa kašle. Ak je blog kvalitný, ľudia ho čítajú, šancu má podľa mňa každý! Treba sa len snažiť a čo je hlavné, nevidieť za blogovaním slávu! :) Tu musím takisto dopísať, že Vás, blogerov z Česka som si nesmierne obľúbila! Nemám vás síce pod palcom všetkých, ale musím napísať, že vaša práca sa mi páči a máte môj obdiv! Tak sa poniektorí (menšina) nehnevajte za takéto maličkosti a blogujte pre vlastné potešenie. :)
  • keď niekto začal s blogom kvôli tomu, aby sa stal slávnym (viď predchádzajúci bod)! Ešte doplním, že si cením to, že som prostredníctvom môjho hobby spoznala nových úžasných ľudí! :)
  • práve som si dočítala reakcie ľudí na jeden slovenský blog. Presne toto som aj čakala. Človek nájde niečo, čo ho napĺňa, baví, robí to pre svoju radosť a potom prídu "odborníci" na všetko možné aj nemožné, ktorí svojimi "úprimnými" riadkami človeku danú chvíľu osladia. Ako som písala, milujem kritiku! Ale tá neoprávnená ma dokáže naštvať.... Nie je totižto ľahké fotiť si svoje outfity a následne nato ich "zavesiť" na internet. Možno sa to nezdá, ale chce to guráž. Vieme svoje, že ? :) Len by som chcela vidieť štýl komentujúcich.... 
  • nepochopím, keď mi niekto napíše pod článok z nejakej športovej či inej neformálnej udalosti, že som sa obliekla jednoducho (:D). Ok, beriem to. Ale nahodiť sa napríklad na futbal do sukne, nejakého trendy topu, high heels a doriešiť to všetko doplnkami poslednej módy mi príde smiešne. Ver či never milý komentujúci, že medzi tými všekými ľuďmi v teplákoch a šuštiakoch "vynikám". Či som jediná, ktorá zdielam tento názor, že sa obliekam podľa danej akcie na ktorú idem? Vyjadrite sa, poteší ma to. :)
  • aby som vás už neomrzela, musím len podotknúť, že sa zastavujem nad názormi typu: prečo máš znova tie topánky (nemyslím na margo môjho blogu, ale všeobecne). Sme zväčša študenti, bez vlastného stáleho príjmu a garantujem vám, že sme vďační za to, čo máme. Teda, ja určite! O to viac, že si veci kupujem z vlastného vrecka.
  • Jedno veľké ďakujem patrí dievčine, ktorá mi na mojej FB skupine Le Plee napísala pod fotku topánok Jeffreyho Campbella, že " som pripečená piča bez akéhokoľvek vkusu a úrovne"! Ospravedlňujem sa za to necenzurované slovo, ale to bolo moc už aj na mňa. Vôbec som ju neurazila, nič nevhodné som jej nenapísala a pres to taká reakcia. Inteligencia. Irónia! 
  • + Ako si môžte robiť o ľuďoch mienku podľa toho, ako sa obliekajú???!!!
Týmto príspevkom som však nikoho nechcela uraziť, len som potrebovala napísať to, čo si naozaj myslím. A nie je to všetko.... :)


Na záver by som chcela vzdať hold našim slovenských blogerom ako sú Lukáš, Alexander, Lukáš, Miška, Becca, Foly, Stanka, Sylvia, Barbora, Ivanka, Ew, Gabika, Katka, Simona a mnohí ďalší! Som rada, že mám čo čítať i zo strany mojich spoluobčanov. :)

Nové rubriky


Ako ste si už mohli všimnúť, zaradila som novú rubriku- rozhovor. Do týchto článkov si vyberám a budem vyberať mladých a talentovaných ľudí, ktorí buď začínajú svoju kariéru, majú určitú vidinu alebo sa vo svojej oblasti pohybujú nejeden rok. Ak sa mi podarí to čo chcem, tak sa budete mať naozaj na čo tešiť! :)
Ďalej by som vám chcela približovať ľudí z fashion oblasti, či by už išlo o návrhárov, modelky, históriu značiek a podobne. Rozhodla som sa tak pre pomerný úspech môjho článku o Fride Gustavsson. :)
V pláne mám aj recenzie. V tomto obore však vôbec nie som zbehlá, preto by som zo začiatkov prosila o strpenie. :) Tip na recenzie som dostala od jednej mojej známej, ktorá videla nejaké moje články a povedala mi, aby som to skúšala....


Mám na vás jednu otázku. Aký dlhý text ste schopní prečítať z monitoru PC? Pomohlo by mi to. :)


Prajem krásny deň!
Le Plee ;)

22 comments:

  1. Myslím že si to aj vystihla :) Trefný článok. Všetko je to o závisti iných slečien že na druhé sadlo trocha šťastia. Jedine čo by sa dalo napísať je Ži a nechaj žiť! a všetci budeme mať po problémoch. A netreba si všímať tých anonymných nevraživcov veď práve oni nás robia silnejšími :)

    ReplyDelete
  2. Ahoj..naozaj dobrý článok :)dlho som sa nestretla s tak dlhým článkom. Mne osobne sa páči tvoj blog,a samozrejme tvoje fotky a štýl,naozaj palec hore! :) ešte by som chcela reagovať na tu slečnu čo ti na fb napísala ten nie zrovná milý koment...nevšímaj si takých ludí,je to len hlúpa závisť nič viac! (ale to vieš aj sama,že?:)a stýmto sa stretávam často..tieš bývam na malej dedine kde prevláda závisť,intrigy,a klebety...žial s tými ludmi nič neurobíme,snád sami dostanu rozum a uvedomia sa :)...Dena

    ReplyDelete
  3. Moc dobrý článek :)
    Hezké povídání o tobě, a tak. Ve spoustu věcech jsme si podobné :))
    A k té kritice. Opět nic jiného než souhlasit. Úplně nesnáším, když se někdo snaží, jde mu to, je originální, milý na svoje čtenáře, a pak nějaký chytrolín přijde a celý ho shodí. Byla bych zvědavá jak by to (většinou anonym) udělal on sám. Jasný, neřikám že všichni by měli mít stejný vkus, ale když se to prostě danému člověku nelíbí, mohl by to aspoň napsat slušně.
    A poslední bod, další velký souhlas. To bys mohla říct těm buranum z mého Prdeláčkova O:))
    Jsem na ty nové rubriky zvědavá ;))
    Jak má být dlouhý článek? To ti neumím říct, když se mi daný blog líbí, tak může být klidně kilometry daleký. :D ;)
    A nádherný outfit. Na mě možná až moc extravagantní (nějak se vždycky stydím za roztrhané punčochy :D) ale tobě ten styl velmi sekne! (a máš krásné nohy!! :)) )

    ReplyDelete
  4. Tak na takový článek je radost se podívat a dočíst ho až do konce. Mám hrozně ráda, když se na blogu objeví nejen fotky tvého stylu atd, ale i něco osobnějšího, z tvého života, soukromí atd. Nejsem nějaký pošuk, abych čekovala osobní údaje blogerů, ale potěší vědět, že onen člověk z fotek je opravdu živý, myslící tvor, který něco prožívá, má na něco názory atd. Moc pěkný článek!! Legíny jsi ,,upravila,, dost dobře. To že jsi věřící mě překvapilo,( asi mám pořád zaostalý pohled na takové lidi) protože mi právě přijdeš hrozně svobodomyslná, svá a moderní. Což se samozřejmě nevylučuje s vírou, ale jen mi to přišlo zajímavé.

    ReplyDelete
  5. Zdravím, myslím si, že ak sa chceš živiť písaním, tak DO TOHO!!! Tento konkrétny článok to dokazuje, že máš v sebe talent.
    K bodom, ktoré si vymenovala len toľko: žijeme na Slovensku, Slováci sú podľa mňa typický tým, že závidia, ohovárajú, starajú sa do vecí do ktorých by nemali, a dovolím si povedať že sú aj škodoradostní. Vôbec nechápem odkiaľ pramení toto zlo, či to spôsobuje polit., ekonom. či soc.situácia. Ale jednoducho to máme v sebe.
    Najlepší spôsob ako sa brániť je ignorácia, dokonca až flegmatizmus. Za počítačom je každý frajer a človek by sa až čudoval, aké zverstvá dokážu ľudia v diskusiách napísať. Takých treba len ľutovať a ísť ďalej. Máš okolo seba ľudí, ktorí ťa majú radi a ktorých máš rada ty, a to stačí. Vtedy ti nič nechýba. Karma naozaj funguje, rob veci tak, aby si neubližovala, správaj sa k ľuďom slušne a inteligentne, aj keď oni budú robiť úplný opak a uvidíš, že sa ti to vráti!

    Prajem veľa úspechov v písaní.....Tímea :)

    ReplyDelete
  6. Líbí se mi, co jsi napsala, i tvoje osobnost. Negativní lidi ze všech jen vysávají energii jako upíři a sami stojí za h.... :)

    ReplyDelete
  7. Majka ohromný článok,ja mám akurát rozpísané niečo podobné,ale trošku v inom zmysle-my sme fakt prepojené ešte aj týmito článkami:))

    a pekne si sa opísala v prvej časti textu.Ani som netušila,že počúvaš rockovú hudbu:P

    skoro so všetkým čo si napísala o kritike a tak súhlasím.
    som zvedavá na ostatné názory...

    ReplyDelete
  8. Milá Majka, tento článok je úplne vynikajúci...
    Tá prvá časť o tebe je skvelá, pretože sme sa o tebe dozvedeli zaujímavé veci...(A tiež verím v Boha a nehanbím sa za to:))..
    Kritika tu bola, je a bude....:)....S tvojim článkom o nej úplne súhlasím a napísala si presne to, čo som chcela napísať ja už pred časom, takže sa z toho dá vyvodiť, že je nás tu viac, ktorí majú na ten celý "cirkus" podobný názor....*-*
    Tie legíny sú skvelé, ja som si urobila tiež také, ale zo silóniek a konečne sa mi k tomu podarilo kúpiť vhodný kúsok oblečenia...*-*

    ReplyDelete
  9. ahoj :)
    akurat ja som pisala na Letecky den ze to bol jednoduchsi model, ak si to zobrala kritiku, tak ma to mrzi, pretoze ja som to myslela v pozitivnom zmysle, mam rada jednoduche (minimalisticke) modely, ktore nie su prekalkulovane, navrstvene akoby z gotiky :) outfit sa mi pacil. a kolko sme schopne precitat? podla mna, ak je text putavy tak sa precita hoci aj vsetko, co mal autor na srdci a jazyku...(a ten tvoj dnesny o kritike putavy bol) :

    ReplyDelete
  10. to ch&ch: nie, to som nemyslela na teba!:) mrzí ma, že si to tak z mojich riadkov pohopila.....

    díky moc za názory všetkým, teší ma táto diskusia:)

    ReplyDelete
  11. Moc se mi líbí tvůj přístup k víře a celkově k životu :)
    S tím co jsi napsala souhlasím, jen mám z některých českých blogerů/ek(ty slovenské bohužel tak dobře neznám, ale pracuju na tom :)) pocit, že celé jejich blogování je o tom, že jim rodiče dovolí nakupovat oblečení luxusních značek a takové blogy mě nebaví. Když už, tak kdyby si to aspon nakupovali za své peníze a ne peníze rodičů, byla by to jiná, ale stejně.. Podle mě moda není jen o značkách.
    Tvůj blog je jeden z mých oblíbených, protože tvoje outfity jsou hezké, hravé, originální a jak sama říkáš odpovídající pro danou příležitost. :) A klidně si přečtu i dlouhý článek, pokud máš co říct, jako ten tvůj :)

    ReplyDelete
  12. Majuuus...mas paradny blog..krasne fotky..krasne pises :):):)! Drzim palce a vela citatelov...ty to niekam dotiahnes cica...


    Pavla :)

    ReplyDelete
  13. Moc dobrý článek:)myslím, že na živení se psaním máš!:)
    Taky nechápu bezdůvodnou kritiku..asi závist:)
    Mimochodem k té poslední otázce-když je článek dost zajímavý může být dlouh jak chce:)...a to ten tvůj byl!

    ReplyDelete
  14. Super článok! Stotožňujem sa so všetkým čo si napísala :) Dakujem za spomenutie :) Najviac ma dorazila tá dievčina čo ti nadala...to musí byť ale riadna ****... !! A aký dlhý text som schopná prečítať ? Ehm, akokoľvek dlhý ale musí ma zaujať, a tebe sa to podarilo, lebo ho čítam už 3 krát :) Máš krásny blog ! :)
    xxx

    ReplyDelete
  15. zajimavy clanek, sk blogu sleduju jen nekolik, ale mate taky super talentovane slecny, ktere se sve pripadne "slavy" mozna dockaji uz brzy .) no a ty, ktere maji blog, aby se staly slavne.. ono to z toho jde trosku vycitit, nekdy.. a tenhle kalkul muze vyjit pouze tehdy, pokud za tim stoji snaha, pile i talent.. ja mam blog jako cisty relax, trosku ocumuju, jak jsou na tom ostatni (styl, nazory, vkus), rozsiruju si obzor a ladim vlastni styl, ale hlavne relax a novi "net-pratele", nebo spis spriznene duse.
    nevim, na kolik A4 by ti vysel tenhle clanek, ale precetla jsem ho v pohode, takze nemusi to byt vzdy jen par vet, klidne bud obsahlejsi :)
    a ty fotky mi skvele pasuji ke kritickemu clanku - rozskubala si nýmandy na kusy, stejne jako leginy hihi .))

    ReplyDelete
  16. Fakt super článok:) Páči sa mi,že sa nehanbíš za to, že veríš v Boha. Netušila som o tebe, že počúvaš rock:) So všetkým, čo tu máš napíésané, súhlasím. Naozaj skvelý článok.

    Na tvojom blogu by som bola schopná prečítať článok akokoľvek dlhý. Proste ma to u teba baví.

    A opäť úžasný outfit.

    M.;)

    ReplyDelete
  17. No tak to je skoro poprvé, kdy jsem s radostí přečetla celý článek, protože mě skutečně zaujal. Super!!! Mám taky potřebu říct svůj názor a ten je takový, že si myslím, že v Čechách a asi teda i na Slovensku je skutečně hrozně moc závistivých a nepřejících lidí. Docela mě to mrzí, protože když mrknu na jiný blogy zahraniční tak je to nádhera jak si tam píšou hezké komenty, ptají se atd. A celkově mi přijde, že by si i z úcty k dané bloggerce (kord, když už je celkem proslavená) nedovolili napsat něco zlého. Jo, napsat, že něco nevypadá uplně dobře, nebo že by to bylo lepší tak a tak, to je v pořádku, ale ty hrubé a hnusné urážející poznámky, jako někdy čtu na českých blogách, tak to je fakt smutný! Z toho vážně čiší nepřejícnost. Myslím, že každému z nás se někdy něco nelíbí, ale přece není nutný to hned teda komentovat, pokud by to nebylo v nějaké milé formě, která naopak člověka potěší a veme si z toho třeba příklad. A jednou pro vždy by si všichni mohli uvědomit, že převážná většina nás blog dělá proto, že milujeme módu a máme styl, máme rády, když nám to sluší :), nejsme žádný narcisky, co mají potřebu si vyfotit 30x obličej a čekat chvály, jak jsme nádherné. :)

    ReplyDelete
  18. Odpovedam rovno na poslednu otazku :D Napriklad tento clanok som bola schopna precitat jednoducho a keby si pridala kludne este raz tolko newadilo by mi to.Naozaj vydareny clanok.Inac chodis niekedy do BA? mam pocit ze som ta videla v auparku kedysi ale uz neviem presne kedy :)
    A samozrejme aby som nezabudla dakujem :) vazim si toho ze sa ti moj blog paci.Tak ako si vazim vsetkych ludi ktorym sa paci :)

    ReplyDelete
  19. Majka - palec dávam hore! Naozaj super článok!!!!! Veď ty vieš, že máš moju podporu!;)
    Nejdem sa rozpisovať, bo mnohí to tu už popísali, čo som chcel a vystihli to. Iba napíšem, že každý jeden blogger je akýsi jedinečný pohľad na módu a móda je predsa tisíííctvárna!!! Takže ži a nechaj žiť je fakt na mieste!

    ReplyDelete
  20. tvoj blog je proste úžasný! vidno ako krásne pokročuje a vyvíja sa.. :)
    tento článok čo si napísala, som zhltla za pár minút, teda bez pripočítania obzretia slovenských blogov, čo si tam spomínala... ( mimochodom tie sú tie super) :))
    takže myslím, že posty takejto dĺžky by boli plne vyhovujúce..
    podľa mňa by si sa v budúcnosti kľudne mohla živiť písaním, lebo si nám v tomto článku ukázala svoj skrytý talent na písanie.. :) super! len tak ďalej, teším sa na ďaľšie nové články... :))
    * skvelý uťfík, ako vždy :)) ( a myslím, že obliekať sa podľa daných okolností je predsa logické... neviem, kto by si obliekal niečo vskutku nepohodlné na danú príležitosť, keď si môže dať príjemný pohodlný uťfík) :)

    ReplyDelete
  21. Vyborny clanok, ale to si uz pocula :)
    suhlasim so vsetkym, aj ked ja som sa nestretla s ceskymi blogerkami, ktore by sa rozculovali nad tym, preco nie su v casopise, ale zaujimalo by ma, ktore to su...
    a ano, sme len studenti :)

    ReplyDelete
  22. ahoj. super clanok, aj fotky :)) ja by som sa mohla tiez rozculowat ze moj blog nikto necita, ale neorbim to, lebo blogujem este len tri dni :DDpaci sa mi, ze sa za malo penazi wies super obliect..

    ReplyDelete